Translate

zondag 12 februari 2012

Pompoensoep voor op het ijs.

Al twee weekenden lang maken we dikke erwtensoep en pompoensoep die we samen met de buren op het ijs eten. Lekker zitten op de steiger een rondje schaatsen en als beloning een kopje soep en een glas gluhwein.
Mijn recept voor pompoensoep die je heel makkelijk tijdens een paar rondjes schaatsen maakt.


Nodig:
1 biologissche pompoen
2 a 3 grote zoete aardappels
1 rode ui
1 1/2 liter groente bouillon
grof zeezout en peper
kaneel
nootmuskaat
olijfolie
zakje tikka masala

Verwarm de oven op 180 graden voor. Hak de pompoen, de zoete aardappel en de ui in grote stukken van 3 cm. Vet een ovenplaat in met olijfolie en leg de stukken er goed verdeeld op. Strooi er peper, zeezout, kaneel en nootmuskaat over, overal een beetje en zeker niet teveel. Zet ze ongeveer 1 uurtje in de oven tot ze zacht zijn. je hebt nu tijd om nog even een lekker rondje te schaatsen. Verdeel nu de hoeveelheid in twee delen. Pureer 1 deel met de staafmixer en voeg er langzaam 500ml bouillon aan toe. Doe dit ook met het andere deel in een andere kom of pan. pureer het echt heel goed en voeg dan de delen samen in een pan. Pureer dit nog even en voeg dan de laatste 500ml bouillon toe. Pureer het dan nog eens tot je denkt dat het echt niet meer fijner kan, maar van Yvette van Boven leerde ik dat je dan nog steeds moet doorgaan voor een flkuweel zachte soep. En ... dat is waar. Voeg als laatste ongeveer 3 eetlepels van de tikka masala.


1 opmerking: