Translate

maandag 6 mei 2013

Zevenblad en paardenbloem, geen nood.



Juulsjools in the kitchen:

Staat je tuin vol zevenblad of vol met paardenbloemen; geen nood. Als je maar vol blijft houden en iedere dag blijft trekken en steken dan overwin je misschien. Of maak van een nood een deugd.
Wat is er nu lekkerder dan een salade uit eigen tuin met paardenbloemblaadjes, of een stokbroodje met paardenbloemboter of zevenbladpesto?
Ik ging vorig jaar op pad met Edwin Flores van Casa Foresta en met Colette van weekblad Margriet en van 'De keuken van Colette' en leerde hoe je heerlijkheden maakt van 'wildgeplukte ingredienten'.

Paardenbloemboter:
laat een half pakje roomboter op kamertemperatuur komen. Pluk een paar mooie paardenbloemen, en pluk voorzichtig de blaadjes. Als de boter een beetje zacht is meng je de blaadjes er met een vork doorheen, voeg ook een beetje 'fleur de sel' toe.


Zevenbladpesto
pers 2 tenen knoflook uit, en kenus in een vijzel een handje walnoten. Neem dan twee volle handen zevenblad en een derde van die hoeveelheid munt. Maal dit ook in de vijzel fijn en voeg er langzaam 6 el olijfolie aan toe.
Wil je het bewaren; doe het dan in een brandschoon potje en schenk er wat extra olie op. Bewaar het in de koelkast.


Fotografie Eric van Lokven styling Judith Baehner
bereiding Gees van Asperen voor Margriet

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen